Skip to main content

Restaurangen

Restaurangen

Restaurangen

En stark passion för matlagning med bara de finaste råvarorna - givetvis efter säsong - det är vad som präglar köket på Marsvinsholm. Smakerna kommer från all världens hörn med lokala råvaror i kreativa kombinationer och upplägg. För visst upplever vi maten såväl genom smaklökarna som med ögonen!

På alla våra event är maten i centrum. Vi lyssnar in era önskemål och tar tillsammans med er fram en meny som passar för evenemanget.

I vår restaurang kan vi ta emot upp till 200 ätande gäster. 

En köksmästare med fingertoppskänsla

Det blir mestadels ekologiskt och närodlat när vår köksmästare Peter väljer ingredienser. Säsongen får sätta tonen på maten - då följer vi naturens gång och värnar om miljön.

Peter Ringström ar en lång erfarenhet av flertalet kök runt om i världen. Han har organiserat, lagat och serverat mat till så mycket som 3000 gäster åt gången: utan att tumma på kvalitet och smak. Idag är han kökschef på såväl Marsvinsholms slott som på Luftkastellet i Malmö.

Utöver en del restauranger i Malmö, såsom Salt och Brygga i Västra hamnen men även Jägersro travbana och Malmö Arena, har Peter arbetat på tre olika Michelinrestauranger i London: Dinner By Heston (**), The Green House (**) och Wild Honey (*). Han har också lagat mat till artisterna på stora festivaler i England. Peter har arbetat på restauranger i Österrike, Grekland och Frankrike, och har med sig en stor bredd i sin matlagning. När han inte står i köket tycker han om att fiska och jaga.